miércoles, 28 de enero de 2015

De Tarragona a Santa Coloma de Queralt

S'acosta el cap de setmana i amb ell l'oportunitat de visitar llocs molt propers i desconeguts. La meva proposta avui és fer una excursió a Santa Coloma de Queralt, un bonic municipi de la comarca de la Conca de Barberà que està situat a l’extrem nord-est de la demarcació de Tarragona.
 

Entreu a la vila i busqueu qualsevol dels sis portals de l'antiga muralla que encara es conservan i que us permetran descubrir el nucli antic de Santa Coloma de Queralt. Nosaltres vam deixar el cotxe a prop de la plaça del Portal i vam entrar pel Portal de Santa Coloma, un cop travessat aquest portal trobareu un mapa gegant amb una llista dels punts més destacats que us ajudarà a situar-vos.
 

Us recomano deixar-vos emportar i fer un tomb pel poble passejant tranquil·lament pels seus carrers per veure el seu conjunt històric i artístic. És una ruta circular, no té pèrdua i podeu sortir i entrar per qualsevol dels portals de la muralla.


A l'altra banda del portal us esperen un munt de carrerons, balcons, comerços emblemàtics, l'antic call jueu i petits racons per descobrir.

 

Obriu els ulls i aixequeu la vista.


Admireu els diferents colors, textures i materials que formen part del passat, present i futur de Santa Coloma de Queralt.


Al final del Carrer Major trobareu la Plaça de l'Església i el call jueu.

 

A la plaça podeu fer una parada per visitar l'església parroquial de Santa Maria i el seu campanar quadrat.

 

Si desprès de tant passejar teniu gana no dubteu en correr a demanar taula a l'Hostal Colomí al Raval de Jesús núm.10. El restaurant el gestionen dues senyores simpatiquíssimes i molt amables, les germanes Camps, que et fan sentir com a casa.


Tot un clàssic amb menjar casolà, carns a la brasa i molt bon servei.


Ben dinats toca fer un cafè i descansar a qualsevol de les terrasses de la porxada Plaça Major.


La Plaça Major està situada al cor del nucli antic, històricament ha estat i és encara el centre de trobada de la vila.


A la plaça destaquen les balconades de ferro forjat que decoren molts edificis.


A la plaça també trobareu molts comerços, una farmacia i un forn on podeu comprar dolços típics.


Al pati d'armes del Castell es troba el Castell dels Comtes, la Capella del Sant Crist de l'antic Hospital de Santa Magdalena i un mirador des d'on podeu observar el Passeig de la Muralla.


A més als afores hi ha l'església de Santa Maria de Bell-lloc, les ruïnes del Castell d'Aguiló i el dolmen del megalític de Plans de Ferran.

Com veieu Santa Coloma de Queralt és molt rica en patrimoni i un lloc on podeu fer moltes activitats.

martes, 13 de enero de 2015

De Tarragona a Pratdip i el santuari de Santa Marina

 A les muntanyes de la Costa Daurada trobem el santuari de Santa Marina.


Pratdip, més conegut per la gent de la zona com 'el Prat', forma part de la comarca del Baix Camp, situada a l'extrem més meridional del Camp de Tarragona


Envoltat per les muntanyes de l'Espai d'Interès Natural de la Serra de Llaberia, el poble s'obre pas al mar a través de la vall del barranc de la Dòvia.


jueves, 8 de enero de 2015

#NadalambLlum a Tarragona

Amb aquestes fotografies de llums difuminades, que vaig fer el 31 de desembre per la tarda a Tarragona, tanco la carpeta del 2014 i de les festes nadalenques.


 
Intentant captar com s'escapa el temps.