lunes, 20 de abril de 2015

Palm Springs? No, Tarragona!


En pocs llocs trobareu aquestes vistes. Tarragona no té res a envejar a Palm Springs.


A dalt de tot de la Rambla Nova trobem el Balcó del Mediterrani. Allà comença un dels extrems del meravellós Passeig de les Palmeres, que s'allarga, per l'altre extrem, fins a la Rambla Vella, fent així d'unió entre la Part Alta i el centre de Tarragona


Emili Castelar, president de la I República espanyola, va ser qui encunyà el qualificatiu que ha fet fortuna: "Balcón del Mediterráneo". La barana es va instal·lar en tres tongades i s'acabà de col·locar el 1894. 
 

L'aspecte actual del passeig es deu a la remodelació dissenyada el 1947 per l'arquitecte Josep Maria Monravà, durant l'alcadia d'Agustí Sandoval Panasachs.


Aquest passeig ja existia al segle XVI amb el nom de "Mirador de Santa Clara" i fou admirat per l'emperador Carles I d'Espanya i V d'Alemanya. A la punta podem veure el que era el Fortí de la Reina.


Va ser l'alcalde Miquel Malé i Clos qui, l'any 1901, decidí plantar-hi palmeres enlloc de les acàcies que hi havia.


És un lloc ideal per passejar o seure una estona en qualsevol dels seus bancs que miren al mar per gaudir d'una vista magnífica, descansar o pendre el sol quan fa bon temps. Un passeig privilegiat, una finestra de Tarragona al món.