miércoles, 12 de agosto de 2015

La Fatarella

Aquest estiu he aprofitat les vacances per visitar un quants pobles de Catalunya i Aragó. Si em voleu acompanyar aniré compartint la meva ruta durant els propers dies. 

Primera parada: La Fatarella, Terra Alta.


Vistes del Mirador de la Terra Alta.


A d'alt del Carrer Mirador de la Terra Alta trobem la Capella de la Mare de Déu de la Misericòrdia.




Carrers i edificis que trobes passejant per La Fatarella.



En la següent foto podeu veure la façana de Cal Sant, edifici que fou del comanador de l'Ordre del Temple. Es conegut per les seves màscares, dos carreus de la façana escolpits en forma de cara. 




A continuació podeu veure el Perxe de Ca Belart. El perxe és un element arquitectònic característic de La Fatarella format per dos arcs de pedra apuntats i bigues de fusta transversals que en sostenen d'altres longitudinals. Si voleu saber més us recomano fer la Ruta dels Perxes que propossa l'Ajuntament de La Fatarella.


Un detall que trobareu a tots els balcons de La Fatarella: els bordons. Els bordons estan fets amb canyes i sarga i es confeccionen per la Romeria de San Francisco que té lloc cada any el primer dissabte desprès de Pasqua. En aquesta celebració popular són beneïts i desprès guarneixen els balcons i finestres del poble durant tot l'any.


Si aneu a La Fatarella la primera setmana d'agost enganxareu les festes majors d'estiu en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia i podreu gaudir d'un munt d'activitats: balls, xaranga, corrida de rucs, ballada de la jota, havaneres, castells.

En les següents fotos podeu veure a la Colla de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona durant la seva actuació a la Plaça Major de La Fatarella, davant l'Ajuntament i l'Església de Sant Andreu.






Per dinar:
La Casa Ecològica
Restaurant Can Rius
Bar Casal

Per dormir:
Cal Balico

Per últim, us recomano fer una visita al Forn de Baix, forn artesà reconegut per la Generalitat de Catalunya.