viernes, 21 de noviembre de 2014

Fotografia i Poesia Visual al Tinglado 2 de Tarragona

SCAN Tarragona organitza aquesta exposició col·lectiva e inèdita que reflexiona sobre la relació entre fotografia i poesia visual a Espanya a partir dels anys seixanta i fins a l'actualitat.


Fins l'11 gener 2015 podeu veure aquesta exposició al Tinglado núm. 2 del Moll de la Costa de Tarragona. L'entrada és gratuita. De dimarts a dissabte de 10 a 13h y de 16 a 19h, i diumenges i festius d' 11 a 14h. Dilluns tancat.


Hi trobareu obres d' Eugènia Balcells, Felipe Boso, Ouka Leele, Chema Madoz, Jaume Plensa, César Reglero i Grup Zaj, entre d'altres.


"En la campana de la noche hay un búho dormido, una llama ceniza nada."



Com sempre vaig mirant els núvols no m'havia fixat en aquestes marques vials del Moll de la Costa.


Teniu temps per anar a veure-la però no us adormiu. Podeu anar caminant, volant o patinant!

miércoles, 19 de noviembre de 2014

Experiments fotogènics a Tarragona

El passat diumenge 16 de novembre curiosos i amants de la fotografia lluitaven contra el vent i es trobaven a la Plaça del Rei de Tarragona per viatjar en el temps gràcies a uns experiments fotogènics de la mà del Col·lectiu 1919 i The Crossing Lab dins del marc del festival ScanTarragona i organitzat pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Aquesta activitat va tenir com a denominador comú el retrat fotogràfic. Es va realitzar una sessió de retrat al col·lodió humit, una sessió amb càmera fosca de 2x2x2 m, en la que vam poder veure el seu funcionament des de l'interior, així com una sessió amb càmera minutera, de l'última època del retrat de carrer.

A continuació us deixo unes captures que vaig poder fer amb el mòbil.


El col·lodió humit és un procediment fotogràfic usat comunament fins a finals del s. XIX, consistent en unes plaques sobre les que es dipositava una emulsió fotogràfica de nitrat de plata en una suspensió de gelatina.


Es diu col·lodió humit perquè la placa ha de romandre humida durant tot el procediment de presa i revelat de les imatges. Això suposava que els fotògrafs havien de portar amb ells el laboratori fotogràfic a fi de preparar la placa abans de la presa i procedir a revelar-la immediatament.


Amb l'ús d'aquest procediment es va aconseguir reduir el temps de exposició a uns segons, la qual cosa va provocar una disminució dels costos. Una altra dels grans avantatges era l'estabilitat de l'emulsió emprada.


Aquí podeu veure la càmera minutera, a la que han batejat com "La Caracola".


La Kati Riquelme, fotògrafa especialista en tècniques antigues, controlant que tot surti bé.


"La Caracola" per dins.


Fent proves de retrats fotogràfics al carrer.



Les càmeres minuteres funcionen amb paper fotogràfic comercial com negatiu que després es refotografia obtenint un positiu. A la fotografia de dalt podem veure precisament com la Kati col·loca i li dóna la volta a la foto en negatiu per poder fer-li una foto i aconseguir la foto en positiu.

La idea és recuperar la fotografia com a esdeveniment i ho van aconseguir. Visca la gent amb inicitativa i visca la fotografia!

martes, 18 de noviembre de 2014

El pop art d' Antonio de Felipe al Port de Tarragona

Sé que molts us heu quedat amb ganes de veure la divertida i original exposició "Pop Art al Port" de l'artista Antonio de Felipe al Tinglado número 1 del Port de Tarragona. 

Per això i perquè no és habitual veure exposicions d'aquest tipus a Tarragona he decidit compartir les fotos que vaig fer amb vosaltres.  



Nirvana - Nevermind
 

True Blood


The Beatles


Alaska y Dinarama i Alaska y Los Pegamoides


Esport de risc II: natació en aigües obertes infectades de taurons.


David Bowie i Kiss


Sex Pistols



I el Michael Jackson molt ben acompanyat.
 
Les fotos les vaig fer amb el mòbil així que m'haureu de perdonar la seva qualitat  :P

lunes, 10 de noviembre de 2014

Halloween a PortAventura

Després de celebrar la castanyada, menjar panellets, rostir moniatos i visitar el cementiri per recordar els nostres difunts, ja només ens quedava anar a passar por a Port Aventura, Salou (Tarragona).

Vam passar molta por però per la quantitat de gent que hi havia i les cues que vam haver de fer. No us recomano anar un dissabte 1 de novembre. Tot i això vam gaudir moltíssim de l'ambientació i dels espectacles especials de Halloween, s'ho curren molt.



Les aranyes estaven molt ben fetes, semblaven de veritat.
 

Entrada al parc, Happy Halloween.


Kontiki, Polynesia.


El Far West estava ple de carabasses i esquelets.
 

Horror in Penitence, Far West.


Bang Bang Halloween, un espectacle divertidíssim al Far West amb cowboys, tirotejos, explosions, acrobàcies i molta acció.




Dolç exorcisme al Far West.
 

Fotografia realitzada des del pont del Far West, al fons podem veure el Shambhala i el Dragon Khan.
 


 L'arbre màgic de SésamoAventura dóna la benvinguda a una zona ideal per als nens i no tan nens.

El cap de setmana del 15 i 16 de novembre és l'últim que teniu per viure el Halloween de PortAventura, desprès ja posaran la decoració i els espectacles de Nadal. 

L'entrada d'un dia pica una mica (45 euros) així que us recomano reunir 10 collarets per persona de les ampolles de cervesa Estrella Damm per aconseguir un descompte de 20 euros en cada entrada.