lunes, 1 de diciembre de 2014

Visita al Museu d'Art Modern de Tarragona (MAMT)

El Museu d'Art Modern de Tarragona va ser creat per la Diputació de Tarragona l'any 1976 per promoure l'estudi i el coneixement de l'art modern i contemporani i per conservar i mostrar el seu patrimoni artístic, ampliant així l'oferta museística de la ciutat de Tarragona.

L’edifici que acull el Museu, situat al carrer Santa Anna de la Part Alta de Tarragona, és fruit de la unió de tres cases del segle XVIII, i rehabilitat per l’arquitecte Jaume Mutlló. L’any 1991 en fou inaugurada la restauració i el condicionament estructural tal com el coneixem actualment.


El famós Tapís de Tarragona de Joan Miró i Josep Royo


Com a curiositat us deixo aquest vídeo sobre el trasllat del Tapis de Tarragona a Londres per formar part de l'exposició "Art for Life" organitzada per la Creu Roja Britànica amb fins benéfics. L'exposició és podrà visitar a la Galeria Henry Moore de la Royal College of Art de Londres del 24 de novembre al 6 de desembre del 2014.


 
Observar el Mausoleu Lemonier de l'escultor Julio Antonio al pati blanc impol·lut i amb un silenci només trencat per unes gotes d'aigua caient d'una font piramidal posa els pèls de punta. Un espai de reflexió i contemplació.


El cap de bronze de Richard Wagner.
 

És un luxe poder veure a la nostra ciutat tantes obres del gran escultor de Mora d'Ebre. Seu és també el monument de Tarragona al Herois de 1811 de la Rambla Nova, coneguda per tothom com l'estàtua dels Despullats.


Les eines de Julio Antonio


Teniu més informació al següent vídeo de l'exposició "Volum dibuixat" en commemoració del 125è aniversari del naixement de l'escultor Julio Antonio (1889-1919).



La nena de Mare Internum 1936 de Salvador Martorell. Marbre italià.


Sense títol de Josep Icart.


Homenatge a Sarajevo 1993 de Jaume Solé.


Suite Oriental d'Enric Adserà. Tècnica mixta sobre fusta.


I per acabar us deixo aquest collage de mans que em va hipnotitzar. Suggereix moltes coses, no?


Això és només una petita mostra del que podeu veure al Museu d'Art Modern de Tarragona. Recomano que visiteu el museu per poder gaudir en persona de l'exposició permanent i de les diferents propostes artístiques de les exposicions temporals.

L'entrada és gratuïta així que no teniu excusa :P

No hay comentarios:

Publicar un comentario