miércoles, 28 de enero de 2015

De Tarragona a Santa Coloma de Queralt

S'acosta el cap de setmana i amb ell l'oportunitat de visitar llocs molt propers i desconeguts. La meva proposta avui és fer una excursió a Santa Coloma de Queralt, un bonic municipi de la comarca de la Conca de Barberà que està situat a l’extrem nord-est de la demarcació de Tarragona.
 

Entreu a la vila i busqueu qualsevol dels sis portals de l'antiga muralla que encara es conservan i que us permetran descubrir el nucli antic de Santa Coloma de Queralt. Nosaltres vam deixar el cotxe a prop de la plaça del Portal i vam entrar pel Portal de Santa Coloma, un cop travessat aquest portal trobareu un mapa gegant amb una llista dels punts més destacats que us ajudarà a situar-vos.
 

Us recomano deixar-vos emportar i fer un tomb pel poble passejant tranquil·lament pels seus carrers per veure el seu conjunt històric i artístic. És una ruta circular, no té pèrdua i podeu sortir i entrar per qualsevol dels portals de la muralla.


A l'altra banda del portal us esperen un munt de carrerons, balcons, comerços emblemàtics, l'antic call jueu i petits racons per descobrir.

 

Obriu els ulls i aixequeu la vista.


Admireu els diferents colors, textures i materials que formen part del passat, present i futur de Santa Coloma de Queralt.


Al final del Carrer Major trobareu la Plaça de l'Església i el call jueu.

 

A la plaça podeu fer una parada per visitar l'església parroquial de Santa Maria i el seu campanar quadrat.

 

Si desprès de tant passejar teniu gana no dubteu en correr a demanar taula a l'Hostal Colomí al Raval de Jesús núm.10. El restaurant el gestionen dues senyores simpatiquíssimes i molt amables, les germanes Camps, que et fan sentir com a casa.


Tot un clàssic amb menjar casolà, carns a la brasa i molt bon servei.


Ben dinats toca fer un cafè i descansar a qualsevol de les terrasses de la porxada Plaça Major.


La Plaça Major està situada al cor del nucli antic, històricament ha estat i és encara el centre de trobada de la vila.


A la plaça destaquen les balconades de ferro forjat que decoren molts edificis.


A la plaça també trobareu molts comerços, una farmacia i un forn on podeu comprar dolços típics.


Al pati d'armes del Castell es troba el Castell dels Comtes, la Capella del Sant Crist de l'antic Hospital de Santa Magdalena i un mirador des d'on podeu observar el Passeig de la Muralla.


A més als afores hi ha l'església de Santa Maria de Bell-lloc, les ruïnes del Castell d'Aguiló i el dolmen del megalític de Plans de Ferran.

Com veieu Santa Coloma de Queralt és molt rica en patrimoni i un lloc on podeu fer moltes activitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario